torsdag 19 september 2013

Bloggens syfte.

Ska inte fastna i den akademiska fällan med syften, analyser och dispositioner. Däremot kunde det kanske vara på sin plats att berätta lite om oss, vårt fiske och varför vi skriver.


Varför vi skriver.
Vi skriver för vår egen skull. Det är rimligt då intresset, av helt förståliga skäl, nog lär vara ganska svalt från omgivningen för denna blogg. Vänner och familj är trötta på allt fiskesnack och andra fiskare är nog mer sugna på att se bilder på stora fiskar och tunga drillningar. Men om någon hittat hit som är på vår nivå eller sämre och kanske vill se oss misslyckas och kanske någon gång lyckas så är det också trevligt. Vi kommer försöka lägga upp fångstrapporter och teorier som gått hem och som misslyckats. Vill ni ha tips eller ge tips så skriv gärna! Som ett sista desperat försök att fånga någon främlings intresse kan jag lova att jag kommer försöka lägga ut fina bilder på natur och kanske någon fisk framöver.



Om vårt fiske.
Fisket bedrivs till 99% i Stockholms skärgård. Kanske blir det mer sjöar framöver eller resor runt om i Sverige i jakt på nya vatten. Vi fiskar fram till isen lägger sig och när abstinensen blir för stor ger vi oss ut och istmetar. Fokus har alltid legat på abborre och gädda men nu är vi sugna på gös och gärna havsöring under hösten och vintern. Vårt fiske har ökat under de senaste fyra åren efter ett längre stopp under tonåren. Målet under hösten är för min del (Jake) att få till minst två fiskedagar i veckan. De andra kommer inte kunna fiska lika mycket så kanske blir jag som skriver mest fram till dess att doffe lämnat Uppsala och E.F.T.s kids är gamla nog att följa med i båten. Har någon tips på smidiga lösningar att fiska med småbarn så snälla skriv hur man bygger in dom i båten eller liknande!



Om oss.
Först och främst är vi sannerligen inte några professionella fiskare med spons, feta ekolod och grymma PB. Tvärtom är vi i karriären, med näsan i plugg eller mitt i det egna företaget. Däremot försöker vi fiska så mycket vi bara hinner, helst tillsammans.


E.F.T. 
Lagar mat till sig själv och andra, jävligt gott är det också. En av dessa söderbröder som ibland skippar fisket för att se bajen få pisk i division 2?. Har en unge och en till på gång. Smygköper fiskeprylar så att frugan inte ska börja med sitt "ni bara köper och köper, ni får ju aldrig ens någon fisk" (hon är i övrigt rätt grym dock). På grund av familjeförhållandena fiskas en del framför youtube och går därför under namnet "tv-fiskarn".

Favoritbete - McMio grön/gul.
Favoritfisk - Abborre.
Mål med fisket kommande året -
Favoritförhållanden - Blåsig höstdag med duggregn och 8-14 grader i luften.
Utrustning - 
 - Gädda - Spö Svartzonker pole 7 fot, Rulle - AbuGarcia Revo Toro.
PB -
 - Gädda - 4,7 kg
 - Abborre - 780g

Doffe
Fysisk tekniker, eller om det är tvärtom. Har långt till sjön men närmare till fyrisån, kanske kan vi vänta oss en rapport? Doffe följde motvilligt med på fisketurerna för ett par år sedan men är nu hooked. Pratar i ettor och nollor men är mjukvaran snarare än hårdvaran. Beskriver sig själv som en riktigt nöjesfiskare.

Favoritbete - ABU Zune 12g.
Favoritfisk - Abborre
Mål med fisket kommande året - 1000g abborre, 5kg gädda, få en gös, få en havsöring.
Favoritförhållanden - Vackert väder och med fina vänner.
Utrustning -
 - Abborre - Spö - ABU Devil 5,6", Rulle - ABU Cardinal 100 UL.
PB
 - Gädda -
 - Abborre -

Jake

En så kallad jur. stud., vad betyder det? Vet du så vet du, vet du inte så vill du inte veta. Den i gänget som fiskar mest då tillgången till båt är bättre än de övrigas och då tillgången till flickvän (och kids) är sämre. Den som fotar så syns sällan på bild (många selfpics dock).

Favoritbete - 2,5" relaxjigg i gul/röd med 15g skalle.
Favoritfisk - Från dag till dag. Idag gädda.
Mål med fisket kommande året - En gös, en havsöring, 8kg gädda, 1000g abborre (i sverige).
Favoritförhållande - Just nu är jag sugen på höstrusk och kalla fingrar. Annars solskensläfiskare.
Utrustning -
 - Gädda - Spö - Berkley Muscle, Rulle - Ambassadeur 5001 c. 
 - Abborre - Spö - St croix triumph 1oz, Rulle - Penn battle 2500.
 - Gös/Havsöring - Spö - RST/LF Suncaster 8 Light, Rulle - BassPro Johnny Morris.
 - UL - UL.
 - Fluga - Spö - Loop klass 4-5, Rulle - Loop klass 4-5.
PB -
 - Abborre - 940g och 44,5cm (sverige), 49cm och över kilot (åland).
 - Gädda - 7 kg och 102cm.
 - Gös -
 - Havsöring - tre tappade..

Sigge

E.F.Ts lilla lintott som, sina knappa tre år till trots, är modigare vad gäller att hålla i fiskar än somliga andra av våra fiskevänner (Nils). Har en given plats i teamet så snart han lärt sig simma.

Favoritbete - Masssschk.
Favoritfisk - Haj.
Mål med fisket kommande året - Fatta konceptet med flöte.
Favoritförhållanden - Sommar och sol.
Utrustning -
 -Abborre - Spö - Rönnkvist, Rulle - va?.
PB -
 - Abborre - 150g.




1 kommentar:

  1. Kul blogg! Men att hänga ut polare som på detta vis "är modigare vad gäller att hålla i fiskar än somliga andra av våra fiskevänner (Nils)" hör inte hemma i fiskevärlden. Men roligt att se att glada killar med liten utrustning också kan ge sig ut och leta fisk.
    Skitfiske

    XjerkerX
    Fiskeguide, nordström hav o sjö
    IT-tekniker
    Livsnjutare

    SvaraRadera